َمونوسدیم گلوتامات در صنعت به عنوان تشدید کننده طعم کاربرد دارد، زیرا این ماده طعم های موجود در یک ماده غذایی را با هم ترکیب کرده و آن ها را متعادل تر می سازد و مزه نهایی غذا را بهبود می بخشد. بجز نقش بهبود دهندگی طعم، خود این ماده دارای مزه خاصی است که Umami نام دارد که گاها از مونوسدیم گلوتامات با عنوان Umami هم نام برده می شود. این طعم بعد از مزه های شیرینی، شوری، ترشی و تلخی به عنوان مزه پنجم، شناخته می شود. Umami طعمی است که در محصولات گوشتی، پنیر ها و گوجه احساس می شود.
🔵موارد کاربرد:
🔻چیپس ها و کراکر های طعم دار (به خصوص طعم پنیر)
🔹کنسرو سوپ
🔻نودل های فوری
🔹مواد تزئین سالاد
🔻قرص آبِ گوشت
💢 مونو سدیم گلوتامات
این ماده پودر بلوری سفید رنگ شبیه به نمک یا شکر است و مزه ای ندارد. اما تشدید کننده طعم است و موجب به وجود آمدن طعم خوب می شود. این ماده به عنوان تشدید کننده طعم گوشتی در غذا و ایجاد طعم مطبوع در غذاهای صنعتی استفاده می شود؛ به تنهایی هیچ طعم مطلوبی را به وجود نمی آورد و فقط در کنار دیگر ترکیبات باعث ایجاد طعم خوبی می شود هم چنین می تواند بدون تغییر در طعم اصلی، میزان استفاده از سدیم را به میزان 30-40 درصد کاهش دهد.
مونو سدیم گلوتامات، نمک سدیم اسید گلوتامیک است و این اسید یکی از بیست اسید آمینه طبیعی غیرضروری برای بدن انسان است که تقریبا در تمام مواد غذایی، به خصوص غذاهایی که میزان پروتئین بالایی دارند، مانند محصولات لبنی، گوشت، ماهی و بسیاری از سبزیها یافت میشود.
مونو سدیم گلوتامات در سیب زمینی، گوجه فرنگی، قارچ ها، سبزیجات دیگر و میوه ها وجود دارد.
❇️ کاربرد مونو سدیم گلوتامات در صنایع غذایی :
💠 افزایش طعم گوشتی در فراورده های گوشتی
💠 بهبود طعم در سوپ های آماده
💠 تشدید کننده طعم در کنسرو سبزیجات
💠 طعم مشابه گوشت در کباب ها